Stiltedag en retraite

Op deze pagina vind je informatie over de volgende mindfulness en compassie stiltedag en de eerstvolgende retraites. Een compassie retraite die voor iedereen toegankelijk is en een retraite speciaal voor zorgverleners. Hieronder lees je meer.

Retraite programma 2021

Elk derde weekend van de maand wordt er een retraite georganiseerd. Soms een stilte retraite, soms een retraite met een thema. Zie hieronder een overzicht van de data:

16 – 18 april: Stilte retraite
14 – 16 mei: Rusten in Zijn
18 – 20 juni: Stilte retraite
16 – 18 juli
20 – 22 augustus
17 – 19 september
15 – 17 oktober
19 – 21 november
17- 19 december


Daarnaast een aantal extra retraites:

4 – 6 juni: Zelfzorg en Zelfcompassie voor Zorgverleners (de beschrijving vind je onder aan de pagina).
4 – 8 augustus: 5 day Summer Retreat – facilitated by Marlie and Ty (English)
29 december – 1 januari: 4 day New Year Retreat – facilitated by Marlie and Ty (English)


Beschrijving Mindfulness en Zelfcompassie retraite

Te midden van drukte, spanning, het alledaagse leven is dit weekend een moment om te mogen rusten in jezelf. Even stil staan; helemaal niks moeten; en mogen uitrusten. Dit geeft je de kans om naar binnen te keren, waar je kunt rusten in de vrede in jezelf. In dit weekend mag je telkens weer thuiskomen bij die basis van vrede. Een dieper rusten in jezelf. Van hieruit kunnen we in vreugde, vertrouwen en vrijheid leven.

Tijdens deze retraite zullen we samen compassievolle dagen beleven. Er zal voldoende ruimte zijn voor jezelf en altijd de mogelijkheid om te kiezen voor waar jij behoefte aan hebt. In die rust kun je opmerken wat er in je leeft. Met liefdevolle aandacht en zachtheid openen we ons voor wat er maar opkomt.

Elementen uit onze Mindful Zelfcompassie training zullen worden gecombineerd met andere meditaties en beweging (yoga, chi kung, loopmeditatie, wandeling). Hoewel het geen stilte retraite is, zullen er wel stilte periodes zijn. Ook kun je altijd zelf de stilte opzoeken. Je beleeft de retraite in een liefdevolle, rustige, uitgestrekte omgeving.

Het weekend start op vrijdagavond. Je kunt aankomen tussen 17.00 en 18.00 uur voor een warm welkom met een heerlijke maaltijdsoep met brood. Het weekend eindigt zondag rond 17.00 uur.

Bijdrage

Gedeelde kamer: bijdrage volgt.

Eenpersoonskamer: bijdrage volgt.

De bedragen zijn inclusief vegetarische, biologische maaltijden; thee, koffie en fruit; accommodatie voor twee nachten; begeleiding van alle meditaties en oefeningen; en één-op-één begeleiding wanneer nodig.

Naast deze bijdrage die de kosten dekt, beoefenen we samen dana. Dana is een beoefening van vrijgevigheid waarbij je geeft vanuit je hart, naargelang jouw mogelijkheden. Dankzij de dana kunnen wij deze retraites blijven aanbieden aan iedereen die hier naar op zoek is.

De retraite wordt aangeboden door Marlie van de Kerkhof (soms in samenwerking met een andere trainer). Mail of bel me gerust als je interesse of vragen hebt. 

Locatie: Zeist (exacte locatie volgt).


Retraite: Zelfzorg en Zelfcompassie voor Zorgverleners

Thema: ‘Ruimte voor jou’

  • Een weekend speciaal voor jou.
  • Rust en verdieping met gespecialiseerde begeleiding om jouw zelfzorg en zelfcompassie uit te breiden en te integreren.

Rust, natuur, meditaties, verdieping en inspiratie door de bezielde begeleiding van twee ervaren Mindfulness, Zelfzorg en Compassie trainers. Je verdiept de compassievolle relatie met jezelf en ontdekt waar jij nog meer ruimte voor jezelf kunt maken. In je werk en in je leven. Het is een intensief jaar, voor iedereen, maar zeker voor jou als zorgverlener. In dit weekend mag jij ontvangen, uitrusten, opladen en bijkomen. Je laten omgeven door liefdevolle aandacht. Van jou voor jou.

Een weekend vol aandacht en ruimte voor jou. Op een prachtige en verstilde locatie in Groningen.

Data: Vrijdagavond 4 juni tot zondagmiddag 6 juni 2021.

Locatie: Herberg het Klooster, Damsterweg 8, Kloosterburen. Op loopafstand van het prachtige Wad (Groningen).

Bijdrage: all in inclusief verblijf, beddengoed en vegetarische (en zoveel mogelijk biologische) maaltijden: € 445 tot € 490 incl. BTW.

Het weekend wordt begeleid door Erna Poolman van Zelfzorgprofessional en Marlie van de Kerkhof van Centrum voor Compassie.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan gerust contact met me op.


‘Verwendag’ – Mindfulness en Compassie stiltedag

Tijdens de stilte Verwendagen zullen er mindfulness en compassie meditaties en bewegingsoefeningen aan bod komen. We zullen ook buiten zijn. Je hebt altijd de mogelijkheid om te kiezen voor wat jij nodig hebt in dat moment. Halverwege de stiltedag wordt er een heerlijke vegetarische lunch voor ons bereid en er zal de hele dag thee en fruit aanwezig zijn.

Locatie: ‘Landhuis in de Stad’  Park Oog in Al, Utrecht
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Bijdrage: €50,- inclusief lunch.
Eerstvolgende datum volgt.

Wil je graag bij deze stiltedag zijn, stuur ons dan een mailtje of bel. Zie hier de contactgegevens.
We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen!

De stiltedag wordt begeleid door Mabeth Ciurans en Marlie van de Kerkhof, erkend Mindful Zelfcompassie trainers. Ieder seizoen vindt er een nieuwe stilte Verwendag plaats.