Stiltedag en retraite

Op deze pagina vind je informatie over de volgende mindfulness en compassie stiltedag en de eerstvolgende retraite. Na een aantal heerlijke retraites, kijken we alweer uit naar de volgende.

Mindfulness en Zelfcompassie retraite


‘Stilte in jezelf’

17 – 19 april 2020
De Maanhoeve, Exloërveen

Te midden van drukte, spanning, het alledaagse leven is dit weekend een moment om te mogen rusten in jezelf. Even stil staan; helemaal niks moeten; en mogen uitrusten. Dit geeft je de kans om naar binnen te keren, waar je kunt rusten in de vrede in jezelf. In dit weekend mag je telkens weer thuiskomen bij die basis van vrede. Een dieper rusten in jezelf. Van hieruit kunnen we in vreugde, vertrouwen en vrijheid leven.

Tijdens deze retraite zullen we samen compassievolle dagen beleven. Er zal voldoende ruimte zijn voor jezelf en altijd de mogelijkheid om te kiezen voor waar jij behoefte aan hebt. In die rust kun je opmerken wat er in je leeft. Met liefdevolle aandacht en zachtheid openen we ons voor wat er maar opkomt.

Elementen uit onze Mindful Zelfcompassie training zullen worden gecombineerd met andere meditaties en beweging (yoga, chi kung, loopmeditatie, wandeling). Hoewel het geen stilte retraite is, zullen er wel stilte periodes zijn. Ook kun je altijd zelf de stilte opzoeken. Je beleeft de retraite in een liefdevolle, rustige, uitgestrekte omgeving.

Het weekend start op vrijdagavond. Je kunt aankomen tussen 17.00 en 18.00 uur voor een warm welkom met een heerlijke maaltijdsoep met brood. Het weekend eindigt zondag rond 17.00 uur. De retraite wordt aangeboden door Mabeth en Marlie. Voor meer informatie mail of bel ons gerust.

Bijdrage

Gedeelde kamer/ kamperen: €260.
Je kunt je eigen tent opzetten in de prachtige tuin van de Maanhoeve.

Eenpersoonskamer/caravan: €310.

De bedragen zijn inclusief vegetarische maaltijden; thee, koffie en fruit; accommodatie voor twee nachten; beddengoed; handdoeken; een lift van NS Station Emmen naar de Maanhoeve; begeleiding van alle meditaties en oefeningen; en één-op-één begeleiding wanneer nodig.

Naast deze bijdrage die de kosten dekt, beoefenen we samen dana. Dana is een beoefening van vrijgevigheid waarbij je geeft vanuit je hart, naargelang jouw mogelijkheden. Dankzij de dana kunnen wij deze retraites blijven aanbieden aan iedereen die hier naar op zoek is.

De retraite wordt aangeboden door Mabeth (Mindfulness Moves) en mij. Mail of bel ons gerust als je interesse of vragen hebt. 

Locatie: De Maanhoeve, Exloërveen 18, Exloërveen (Drenthe).


Lees hier de ontroerende blog van Suus, een deelneemster van een vorige retraite. En zie hieronder enkele foto’s van de Maanhoeve.

Met het grootste labyrinth van europa.‘Verwendag’ 
– Mindfulness en Compassie stiltedag

Tijdens de stilte Verwendagen zullen er mindfulness en compassie meditaties en bewegingsoefeningen aan bod komen. We zullen ook buiten zijn. Je hebt altijd de mogelijkheid om te kiezen voor wat jij nodig hebt in dat moment. Halverwege de stiltedag wordt er een heerlijke vegetarische lunch voor ons bereid en er zal de hele dag thee en fruit aanwezig zijn.

Locatie: ‘Landhuis in de Stad’  Park Oog in Al, Utrecht
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Bijdrage: €50,- inclusief lunch.
Eerstvolgende datum volgt.

Wil je graag bij deze stiltedag zijn, stuur ons dan een mailtje of bel. Zie hier de contactgegevens.
We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen!

De stiltedag wordt begeleid door Mabeth Ciurans en Marlie van de Kerkhof, erkend Mindful Zelfcompassie trainers. Ieder seizoen vindt er een nieuwe stilte Verwendag plaats.