Stiltedag en retraites

Op deze pagina vind je informatie over de volgende mindfulness en compassie stiltedag en de eerstvolgende retraite.

Mindfulness en Compassie retraite: 19 april – 21 april 2019

‘Rusten in jezelf’

Na twee hartverwarmende retraites op De Maanhoeve kijken we nu al met veel vreugde uit naar het voorjaar! De donkere wintermaanden kunnen gepaard gaan met zwaarte en vermoeidheid. Zowel in je lichaam als geest.
Wanneer we richting het voorjaar gaan en ons weer langzaamaan meer openen, mogen we eerst een rustpauze nemen. Een moment om te rusten in onszelf. Door ten diepste te mogen ontspannen kunnen we weer krachtig stralen.

Tijdens deze retraite zullen we samen compassievolle dagen beleven. We mogen stoppen met wat we aan het doen zijn en hoeven even helemaal niets. In die rust kunnen we opmerken wat er in ons leeft. En daar leren we ons met begrip en vriendelijkheid voor te openen. Een gelegenheid om op adem te komen en thuis te komen bij onszelf.

Elementen uit onze Mindful (Zelf)Compassie training (MSC) zullen worden aangevuld met andere meditaties, stilte en beweging (yoga, chi kung, loopmeditatie, wandeling). Vanuit die ontspanning is er alle ruimte om te kiezen voor waar jij behoefte aan hebt. Je beleeft de retraite in een prachtige, rustige, uitgestrekte omgeving. En er worden heerlijke vegetarische maaltijden voor ons bereid. Je kunt op vrijdag aankomen tussen 17.00 uur en 18.00 uur en het weekend eindigt op zondag rond 17.00 uur. Maandag is het tweede Paasdag dus kun je ook thuis nog een dagje rusten.

Bijdrage
Gedeelde kamer: €250 + dana* (nog vier plekjes beschikbaar!).
Alle eenpersoonskamers zijn vergeven. Wil je toch liever een plekje voor jezelf? Voel je vrij te overnachten in je eigen tent in de prachtige tuin van de Maanhoeve. Bijdrage is €250 + dana*.

Dit is inclusief:

  • alle meditaties en oefeningen (begeleid door twee erkende trainers)
  • accommodatie voor twee nachten
  • heerlijke, gezonde, vegetarische maaltijden (zoveel mogelijk biologisch)
  • thee, koffie, fruit
  • beddengoed en handdoeken
  • een lift van NS station Emmen naar de Maanhoeve

De retraite wordt aangeboden door Mabeth en mij.

* Dana (vrijgevigheid) heeft een lange geschiedenis in boeddhistische gemeenschappen als een spirituele beoefening. Dana is een gift, geschonken vanuit ons hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden. Door middel van dana zorgen we ervoor dat de vruchten van de beoefening ook in de toekomst voor anderen toegankelijk zijn. Dana is een vrijwillige donatie die wordt gegeven als blijk van waardering voor het begeleiden en organiseren van de retraite. De dana vormt bovendien een bijdrage aan het levensonderhoud van de trainers.

Lees hier de ontroerende blog van Suus, een deelneemster van de laatste retraite. En zie hieronder enkele foto’s van de Maanhoeve.

retraite‘Verwendag’ 
– Mindfulness en Compassie stiltedag

Tijdens de stilte Verwendagen zullen er mindfulness en compassie meditaties en bewegingsoefeningen aan bod komen. We zullen ook buiten zijn. Je hebt altijd de mogelijkheid om te kiezen voor wat jij nodig hebt in dat moment. Halverwege de stiltedag wordt er een heerlijke vegetarische lunch voor ons bereid en er zal de hele dag thee en fruit aanwezig zijn.

Locatie: ‘Landhuis in de Stad’  Park Oog in Al, Utrecht
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Bijdrage: €50,- inclusief lunch.
Eerstvolgende datum volgt.

Wil je graag bij deze stiltedag zijn, stuur ons dan een mailtje of bel. Zie hier de contactgegevens.
We kijken er naar uit je te mogen verwelkomen!

De stiltedag wordt begeleid door Mabeth Ciurans en Marlie van de Kerkhof, erkend Mindful Zelfcompassie trainers. Ieder seizoen vindt er een nieuwe stilte Verwendag plaats.