Stiltedag en retraite

Op deze pagina vind je informatie over de volgende mindfulness en compassie stiltedag en de eerstvolgende retraites. Hieronder lees je meer.

Retraite programma 2021

15 – 17 oktober: Living from Openness’
31 december – 2 januari: Oud & Nieuw retraite

Retraite programma 2022

4 – 6 maart
6 – 8 mei is
1 – 3 juli
9 – 11 september
4 – 6 nov


Beschrijving Mindfulness en Zelfcompassie retraite

Te midden van drukte, spanning, het alledaagse leven is dit weekend een moment om te mogen rusten in jezelf. Even stil staan; helemaal niks moeten; en mogen uitrusten. Dit geeft je de kans om naar binnen te keren, waar je kunt rusten in de vrede in jezelf. In dit weekend mag je telkens weer thuiskomen bij die basis van vrede. Een dieper rusten in jezelf. Van hieruit kunnen we in vreugde, vertrouwen en vrijheid leven.

Tijdens deze retraite zullen we samen compassievolle dagen beleven. Er zal voldoende ruimte zijn voor jezelf en altijd de mogelijkheid om te kiezen voor waar jij behoefte aan hebt. In die rust kun je opmerken wat er in je leeft. Met liefdevolle aandacht en zachtheid openen we ons voor wat er maar opkomt.

Elementen uit onze Mindful Zelfcompassie training zullen worden gecombineerd met andere meditaties en beweging (yoga, chi kung, loopmeditatie, wandeling). Hoewel het geen stilte retraite is, zullen er wel stilte periodes zijn. Ook kun je altijd zelf de stilte opzoeken. Je beleeft de retraite in een liefdevolle, rustige, uitgestrekte omgeving.

Het weekend start op vrijdagavond. Je kunt aankomen tussen 17.00 en 18.00 uur voor een warm welkom met een heerlijke maaltijdsoep met brood. Het weekend eindigt zondag rond 17.00 uur.

Bijdrage

Gedeelde kamer: bijdrage volgt.

Eenpersoonskamer: bijdrage volgt.

De bedragen zijn inclusief vegetarische, biologische maaltijden; thee, koffie en fruit; accommodatie voor twee nachten; begeleiding van alle meditaties en oefeningen; en één-op-één begeleiding wanneer nodig.

Naast deze bijdrage die de kosten dekt, beoefenen we samen dana. Dana is een beoefening van vrijgevigheid waarbij je geeft vanuit je hart, naargelang jouw mogelijkheden. Dankzij de dana kunnen wij deze retraites blijven aanbieden aan iedereen die hier naar op zoek is.

De retraite wordt aangeboden door Marlie van de Kerkhof (soms in samenwerking met een andere trainer). Mail of bel me gerust als je interesse of vragen hebt.