Over CvCDe visie van Centrum voor Compassie (CvC) is uitgroeien tot een centrum waar compassie en liefdevolle verbinding centraal staan. In 2015 werd Centrum voor Compassie opgericht. Om bij te dragen aan compassie en liefdevol bewustzijn in de wereld zie ik Centrum voor Compassie uitgroeien tot een centrum waar verschillende trainers samenwerken en diverse trainingen en activiteiten aanbieden. Centrum voor Compassie biedt nu trainingen aan in Mindful Zelfcompassie, Essence Nature en Verbindende Communicatie. Daarnaast worden er retraites en stiltedagen aangeboden.

Over mij


Marlie van de Kerkhof 

Gedurende mijn leven heb ik verbinding altijd belangrijk gevonden. In het gezin waarin ik opgroeide, met pleegkinderen die mijn ouders verwelkomden, op school, en later tijdens mijn Master International Development Studies verbinding op globaal niveau. Én, zo ontdekte ik, verbinding met mezelf.

Mindful (zelf)compassie veranderde voor mij de manier waarop ik met mijzelf omging en daardoor mijn leven. Ik begreep dat compassie niet compleet is als het zich niet ook op jezelf richt. Ik leerde wat vertrouwen; acceptatie; koesteren van vreugde én pijn; en houden van jezelf echt betekent en durfde van daaruit te zijn wie ik al was. Onder de indruk van de kracht van (zelf)compassie besloot ik de Mindful (Self-)Compassion Teacher Training van Kirstin Neff en Christopher Germer te volgen. Met veel blijdschap en enthousiasme bied ik nu mindful zelfcompassie trainingen aan om te kunnen doorgeven wat mij iedere dag sterkt en heel erg blij en dankbaar maakt. Liefdevolle verbondenheid is hierbij nog steeds mijn drijfveer. Met jezelf én anderen.

Als trainer is mijn werkwijze betrokken, liefdevol, doortastend en begripvol. Ik streef er naar om met jou te zijn op het pad dat je bewandelt. Samen te onderzoeken en je dingen aan te reiken, niet om je de les te lezen. Je bent je eigen beste leraar. Een open en veilige sfeer creëren waarin we allemaal welkom zijn met alles dat er opkomt vind ik daarbij belangrijk.

Erkend MSC Trainer
De trainersopleiding Mindful Self-Compassion (MSC) heb ik gevolgd bij pioneers Kristin Neff, Christopher Germer, Michelle Becker en Steven Hickman van het Center for Mindful Self-Compassion Ik volgde de eerste trainersopleiding in Nederland en werd geaccrediteerd tot erkend trainer Mindful Zelfcompassie.
Daarnaast heb ik de opleiding Non-duale Coaching en Therapie afgerond en ben ik opgeleid in Verbindende Communicatie (Geweldloze Communicatie).