Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen van deelnemers die een training bij ons volgden. Zo kun je lezen over de persoonlijke ervaringen van anderen, wat soms meer zegt dan een beschrijving van een training. 

Lees hier over de ervaring van Susanne, die een blog schreef na de Mindfulness en Compassie retraite.

Wat was het fijn! Met Mabeth en Marlie, met de mede-cursisten, de oefeningen. Hoe onrustig of verdrietig ik soms aan kwam bij de training, of werd tijdens de training; ik ging altijd in rust en met een warm gevoel richting huis. De MSC avonden vlogen voorbij. Structureel thuis oefenen is (nog) niet mijn ritueel; oefenen wanneer ik me niet fijn of onrustig voel wel. Het is fijn om oefeningen te hebben die ik op momenten waarop ik er behoefte aan heb kan doen.
Waarom ik mezelf had opgegeven? Ik wilde blijer zijn met mezelf en liever voor mezelf, minder haasten, bewuster, trotser, minder denken. Is dat gelukt? Ja!
Ik kan nog mooie stappen zetten, en gá nog mooie stappen zetten, maar een mooi begin is gemaakt. Nooit geweten dat mijn eigen hand zoveel warmte af kon geven, zo kalmerend en troostend kan zijn.
Ik ben Mabeth en Marlie dankbaar voor hun enthousiasme, passie en verbondenheid. Het warme en ontspannen gevoel dat ik bij de training had – en heb – gun ik iedereen.
Lieke, 30 jaar

Iedere dag is er een compassievol moment te bespeuren in mijn dagelijkse leven. En dat is me zeer waardevol. Zeker nu het even niet zo lekker gaat geeft het compassie beoefenen mij rust en kracht om door te gaan maar ook om te delen en te zorgen dat het met anderen goed gaat.
Lucienne, 52 jaar

Het is lastig om in woorden uit te leggen wat een mindfulness / zelfcompassie training met je doet; dat moet je eigenlijk zelf ervaren. Mindfulness /zelfcompassie training werd mij aangeraden door meerdere mensen, maar ik zag het eerlijk gezegd nooit zo zitten. Het leek me een beperkte aanpak. Daar ben ik helemaal op teruggekomen dankzij de goede ervaringen met Marlie en Mabeth. Hun trainingen hebben mij inzichten gegeven die ik nooit had geassocieerd met mindfulness / zelfcompassie. De oefeningen, verhalen die worden verteld en de gedichten die worden voorgelezen bevatten inzichten en wijsheden die ik niet had verwacht. Het effect van de training was veel groter dan ik had gedacht. Ik ben Mabeth en Marlie enorm dankbaar voor het openen van deze ‘schatkist’. En voor de mooie manier waarop ze de trainingen leiden, en de sfeer van verbondenheid die ze weten te creëren tijdens de sessies. Ik zou iedereen – ongeacht je achtergrond – aanraden om het op z’n minst een keer te proberen.
Lotte, 32 jaar.

Bedankt dat ik deze mindful zelfcompassie training bij jullie heb mogen volgen. Het heeft me veel gebracht. Ik ben dichter bij mezelf gekomen. Ik voel me rustiger, fijner en liefdevol. De sessies hebben mij geholpen om weer een gelukkiger leven te leiden. Dankjewel!
Veel liefs, Bald.
(man, 25 jaar)

Ik heb de Mindful Zelfcompassie training als erg waardevol ervaren. Wat ik prettig vond is dat ieder het op z’n eigen tempo kan doorlopen en dat dat ook prima is. Er zijn dingen waar ik in de training veel mee kon, zoals de gedichten die me raakten, de meditaties en bepaalde oefeningen. Er waren ook avonden dat ik niet tot stilstand kon komen en het gewoon genoeg was om alleen aanwezig te zijn. In het begin maakte ik me daar dan kwaad over dat ik mezelf niet rustig kon krijgen om de avond volledig mee te beleven, maar later accepteerde ik dat en keek ik met compassie naar mezelf. Blijkbaar moest het nu dan even zo zijn, en dat is goed. Dat heb ik geleerd tijdens de cursus. Minder fel zijn naar mezelf, minder fel zijn naar m’n omgeving. Zachter zijn. En dat is precies waarom ik deze cursus ben gaan volgen.
Nu ik zelf steeds meer ruimte krijg pak ik de dingen op waar ik tijdens de cursus nog geen ruimte voor had. Ik mediteer vaker, lees de lessen nog eens na en werk verder in mijn boek waar ik de gedichten die mij aanspraken en de kernzinnen en kernwaarden van mij in heb opgeschreven. Het voelt heerlijk om verbonden te zijn met mezelf, om stil te kunnen staan. Dit is hoe ik graag wil zijn. Bedankt voor de fijne training. Ik vond het erg prettig om jullie te ontmoeten. Fijn dat jullie op deze manier zoveel mensen handvatten kunnen geven voor een meer compassievol leven. Precies wat de wereld nodig heeft op dit moment denk ik.
Hopelijk tot een volgende retraite!
Lotte Freyee, 27 jaar